Η Μαίρη Βιδάλη στο Πολεμικό Μουσείο

Θεατρική εκδήλωση με θέμα την ηρωίδα της αντίστασης Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στο αμφιθέατρο την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 9 το βράδυ.

 

Στην παράσταση συμμετέχει η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, τα κείμενα είναι του Γιώργου Α.Χριστοδούλου και η σκηνοθεσία της Γιώτας Κουνδουράκη.

 

Χαιρετισμός του Β΄Συμβούλου Πολεμικού Μουσείου
Ταξιάρχου Παναγιώτη Αναστόπουλου

 

Κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράστασή σας στην προσπάθεια του πολεμικού Μουσείου να ανοίξει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό με εκδηλώσεις, που αν και απλές για άλλους φορείς , για μας είναι ένα πρωτοποριακό βήμα, όσο και αν αυτό ακούγεται λίγο παράξενο. Δράσεις όπως βιωματικά προγράμματα για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, θεατρικές εκδηλώσεις, επετειακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και μουσικά δρώμενα θα προσπαθούμε να γίνονται συνεχώς στο Πολεμικό Μουσείο και για όσο διάστημα βρίσκουν ανταπόκριση από εσάς.

 

Η παράσταση «Λέλα Καραγιάννη- Η Μάνα της Αντίστασης», ένας συγκλονιστικός μονόλογος του Γιώργου Χριστοδούλου με τη Μαίρη Βιδάλη, είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που τιμήθηκε για την προσφορά της με τα μετάλλια και παράσημα που βρίσκονται εκτεθειμένα στην είσοδο του Φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείο.

 

Πριν ξεκινήσουμε, θα απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό :

 

Ο Δημοσιογράφος, κριτικός θεάτρου, θεατρικός συγγραφέας και συγγραφέας του έργου κος Χριστοδούλου και ο δημοσιογράφος και Ιστορικός συγγραφέας κος Αθανασιάδης ως επίτιμο μέλος της ιστορικής Οργάνωσης Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών «Λένα Καραγιάννη – Μπουμπουλίνα»1941 – 44 που εκπροσωπείται από το σύνδεσμο Φίλων και Απογόνων.

 

Για την παράσταση δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, θα την απολαύσετε άλλωστε, απλά θα αναφέρω τις απόψεις πολλών, ότι αυτή η παράσταση, θα αποτελέσει ρόλο ζωής για την κα Μαίρη Βιδάλη.